Jeg må først dra deg tilbake til nettavisens naive oppvekst. Tiden da det fortsatt ikke var noe penger å hente i nettavisene. De eksisterte mer som et bevis på at avisene viste evne til å kunne holde tritt med digitaliseringen.

Den gangen var du nødt til å velge samme strategi som andre engasjerte, og sende leserbrev til avisen om du behøvde å ytre din mening. Dette gav tid til å la meningene ligge i Worddokumentet i lang nok tid til reflektering.

Men så begynte nedturen til trykkavisene. Penger måtte tjenes inn. Leserne fikk en større rolle.

Kommentarfeltet ble introdusert.

Idag er det lesere som hopper over artiklene. Ignorerer innholdet. Og benytter nok en nytt spillerom for å få ut disse konsentrerte dråpene av hat og sinne.

For du finner lite saklige kommentarer når debatten først er igang.

Skriver en nettavis artikler som er mer tiltrekkende til debatt. Kan det generere over 300 kommentarer på kort tid. Dette blir det annonsepenger av!

Men kanskje det er mer rett å si at det gagner begge parter. Avisene tjener ekstra og kan fortsette å dekke resten av bildet. Mens resten av oss kan få ut litt mer sinne igjennom disse totalt meningsløse kommentarkrigene som aldri leder noensted.

Share