Aldri tidligere har en regjering blitt kritisert såpass som den rødgrønne har blitt. Så er de også den første regjering å oppleve konsekvensen av sosialmedia. Er kritikken verdig. Eller har hatet en opprinnelse i løgn?

Hvordan kom dagens regjering til makten? Var det slik at den forrige regjeringen var så grundig elendig at dette skapte et sinne over de 8 årene de var i makt? Isåfall har vi nordmenn krav som aldri har vært forenelig med hva de foregående regjeringene fikk gjennomført.

Da Stoltenberg II regjering gikk av etter de tragiske valget. Hadde de holdt skuten Norge igjennom den største økonomiske krisen siden 30 tallet. Vi var det eneste landet i verden som kom ut av denne herjingen med profitt. I flere år ble statsbudsjettet gjennomført for å holde balansen gående rett fram.

Med andre ord.Trasig og demotiverende politikk. Er ikke det hva demokratene har i oppgave? De konservative får leke med å fremme egeninteressen. Mens venstresiden får gleden i å rydde opp etter festen?

Det er et veldig generalisert syn som ikke er forenelig med alt som har skjedd.

De rødgrønne sa tydelig. Vi fokuserer på alle. Ikke at DU skal få det bedre. Men VI skal få det bedre. Dette utelater mange mennesker.

Helsekøene ble ikke bedre under de rødgrønne. Sykehusplanene om å kutte ned i distriktene var allerede godt igang under Stoltenberg. Supermaster til strømkraft. Ingen fjerning av pelsdyrnæringen. infrastrukturen på veiene, toglinjene og våre havner ble satt på vent om og om igjen.

Vi ventet og ventet på den store endringen av landet. Fordi det var ingen tydelig plan fra de rødgrønne om hvor vi skulle ende i fremtiden. Tro meg. Dette er ikke holdningen innad i partiene. Dette rotet seg til på toppen.

Vi ser dette idag. Regjeringen har mange radikale endringer på vei. Og stortingets delegater fra venstresiden har ingen ønske om å samarbeide. Alternativene er for langt unna en mulig bipartisk enighet.

Selvsagt var det slik under Stoltenberg regjeringen også.

I likhet med Kongressen i USA, koagulerer systemet i Stortinget. Effektiviteten er ikke å se fordi hvert parti er så innmari redd å gjøre noe som kan lede til kritikk.

Konklusjonen er at vi kan gå sakte fram. Men det er vel det eneste vi kan håpe på noengang..

Share