Det tok meg ikke lengre tid enn ett år i politikken før det slo meg at du er nødt til å akseptere lagmentaliteten. Enten er du helt med. Eller kom deg ut!
Dette har ikke noe med noe spesifik side av det politiske spekteret. Heller en svakhet i hvordan en organisasjon kan gå fra å være en politisk bevegelse til en overbevisning som til tider strider mot fornuft.

Det første du får i oppgave i å gjøre når du melder deg inn i ett parti er å komme deg ut å verve flere. Deretter kommer styreplasser i flust. Desto bedre jobb du gjør. Desto flere styregrupper vil de ha deg inn i.
Det er ingen fornuft på at dette kan lede til at du ikke vil være like effektiv. Det blir heller ikke fortalt at om du feiler i å levere. Så vil dette påvirker hvordan du vurderes helhetlig.

Jeg følte at det stod et fjell mellom meg og faktisk politisk arbeid. Men at idet klatringen startet, ville hvert steg kreve å lesse av ryggsekken av meninger for å nå toppen.
Deretter ville det lede til at hensikten bak å engasjere seg, ville etterhvert dø ut i fordel for et skall fyllt med ideologien til partiet.
Det gir ikke følelsen av å jobbe med et politisk prosjekt som skaper noe, men mer  religionaktig. Hvor du skal ut å “Spre ordet!”

Jeg kom inn i politikken i 2011. Deretter avanserte engasjementet mot valget i 2013.
Det var en fantastisk gøy periode. Å lære så mye. Å høre regjeringsledere snakke til deg direkte er selvsagt utrolig givende! Det gir engasjementet verdifullt. Men så var det å se lovnadene i praksis. Men dette var egeninnsats. Partiet ønsket en ting av meg. Å det var å dele ut flyers.
Innså at min utålmodighet i kombinasjon med en vane til å tenke for fritt ikke var en god kombo.

Men om du ikke er så og si assimilert fra starten av så passer du bare ikke inn. Du skal være begavet og ute etter en tilhørlighet for livet.

Idag er den politiske interessen tilbake på topp. Jeg har lært at alle partier har engasjerte sjeler som klarer å finne den gylne middelvei. Disse er i lederposisjoner og påvirker systemet i en positiv retning.

Har lært at mitt bidrag er å kunne hjelpe å fremme de viktige sakene igjennom Twitter. Benytte denne tiden til å kanskje lære hvordan det kan drive meg inn i et større engasjement når jeg og finner denne veien mellom zombietilstand og det å være uavhengig nok til å levere noe givende.

Share